Column Speelotheek van het jaar

Speelotheek de Vlieger uit Duiven is de Speelotheek van het Jaar. Secretaris Margriet Sanders licht in elke nieuwsbrief een tipje van de sluier op.

Heb jij het ook gemerkt? September was een maand die bomvol stond van de activiteiten. Andere speelotheken en wijzelf timmerden druk aan de weg! Speelotheek de Vlieger was goed vertegenwoordigd bij de Samenloop voor Hoop en op Duuve te Gek.

De Samenloop voor Hoop is een prachtig familie-evenement voor het goede doel. Het Horsterpark in Duiven werd druk bezocht gedurende de 24 uur die het evenement duurde. Een aantal jongedames hielp mee in het kader van de maatschappelijke stage voor hun opleiding. Zij begeleidden de jonge bezoekertjes bij het basketballen, ringwerpen, vissen en alle andere spelletjes. De kinderen hebben zich goed vermaakt! De gehele opbrengst ging naar het KWF. In totaal is er meer dan 52.000 verzameld hiervoor.

Ook tijdens onze traditionele deelname aan Duuve te Gek (*markt waarop verenigingen uit Duiven zich presenteren aan het publiek) hebben we laten zien waar we voor staan: bijzonder leuk en kwalitatief speelgoed, bereikbaar voor iedereen. Kinderen en hun ouders konden alvast kennismaken met een selectie van het speelgoed van de speelotheek. Ook was er veel belangstelling voor de mogelijkheden voor kinderfeestjes.

Hoofddoel van de deelname aan de evenementen was het vergroten van de bekendheid van onze speelotheek en speelotheken in het algemeen. Dat is gelukt! We hebben laten zien hoe leuk spelen met ons speelgoed is. Terwijl de kinderen aan het spelen waren, gaven wij de (groot)ouders veel informatie. Tijdens Duuve te Gek zijn acht gezinnen (proef)lid geworden. Hiervan zijn er in de eerste week al zes in de speelotheek geweest om speelgoed uit te zoeken. We hopen de komende weken nog meer nieuwe gezichten in de speelotheek te zien.

Speelotheek de Vlieger volgen naast deze nieuwsbrief? Check regelmatig de website www.speelotheek-de-vlieger.nl of word lid van www.facebook.com/groups/Speelotheek.de.Vlieger en blijf automatisch op de hoogte van de laatste nieuwtjes.