Downloads:
  • Nieuwsbrief VSN 2016 No. 5 November - najaarsbijeenkomst special.pdf


  • Zeer geslaagde Najaarsbijeenkomst Veenendaal

    11 november j.l. werd de jaarlijkse VSN najaarsbijeenkomst georganiseerd door Thessa van Helden van Speelotheek Veenendaal. In de Cultuurfabriek/ bibliotheek ontvingen wij 43 speelotheekmedewerkers en –vrijwilligers van meerdere speelotheken uit het land.

    Iedereen werd welkom geheten door VSN-voorzitter Peter en Thessa van Speelotheek Veenendaal. De speelotheek werkt samen met de bibliotheek. Eén keer in de week organiseren zij het Mama Café. Kinderen van nul tot vier jaar en hun (oppas)ouders en grootouders zijn welkom om te komen spelen. De speelotheek ziet dit als een mooie kans om bijvoorbeeld speelgoed te kunnen testen onder kinderen. Speelotheek Veenendaal heeft een fonds ontvangen om speciaal voor dit Mama Café speelgoed aan te schaffen. Bewust kiezen zij ervoor speelgoed aan te bieden dat niet aanwezig is in de speelotheek. Mooie bijkomstigheid is dat het de speelotheek meer leden oplevert.

    De bedoeling van deze najaarsbijeenkomst is om mensen vanuit de speelotheken te laten vertellen waar zij zoal mee bezig zijn. Het delen van succesverhalen en het aanpakken van veranderingen die zij tegenkomen. We kunnen praten over deze onderwerpen en wat het betekent voor jouw speelotheek. Daarnaast presenteren de eerste gezichten van het nieuwe VSN-bestuur zich en hopen zij anderen te enthousiasmeren. In deze nieuwsbrief vind je verslagen van alle sprekers op deze dag. Als je er niet bij hebt kunnen zijn, kun je je op deze manier toch informeren over de onderwerpen. 

    De VSN vond het een zeer geslaagde dag. Er werden vanuit de zaal veel vragen gesteld en er was veel interactie onderling. Er wordt meegedacht. Men wijst elkaar op kansen en mogelijkheden, uit twijfels en geeft andere inzichten. Een paar dagen na de bijeenkomst voelen we nog steeds de invloed. Mensen maken afspraken met elkaar voor ontmoeting en meer informatie wordt gedeeld via bijvoorbeeld de facebookgroep ‘Speelotheek Contact’. Mooi om te zien dat jullie elkaar hebben gevonden, elkaar inspireren, elkaar helpen. Alles om van de speelotheek een succes te maken.