Column Speelotheek van het jaar

Ja het is weer verkiezingstijd! Vanaf 30 januari 2016 was Speelotheek De Vlieger Speelotheek van het Jaar, dat jaar is voorbij gevlogen. Een nieuwe verkiezing komt er aan. Wie gaan er allemaal meedoen en wie gaat er winnen?


Wat levert het op?

De Verkiezing is echt een opsteker voor je speelotheek. Het is een eer om de verkiezing te winnen. De felicitaties waren erg leuk. Op de dag zelf van de collega-speelotheken en het geweldige prijzenpakket van de leveranciers. Daarna alle reacties in de speelotheek van onze leden. Ook was het goede PR, we hebben bijv. uitgebreid in de lokale kranten gestaan. Een extra bonus vond ik het contact met andere speelotheken. Ik denk dat het contact niet zo veel was geweest zonder de verkiezing. Zon titel maakt je toch actiever en bekender :)


Overigens is nummer twee Speelotheek Hoogeveen ook erg actief en hebben de verkiezing op PR-gebied heel goed uitgebuit. Dus je hoeft dus niet perse te winnen om er wat uit te halen! Alle deelnemers kregen een juryrapport met complimenten en tips. Meedoen loont dus altijd!


Wat kost het?

Wij hebben destijds een verslag gemaakt, jurybezoek gekregen en een presentatie gehouden tijdens de ALV. Eerlijk is eerlijk, dat kostte veel tijd. Maar het is wel leuk werk. Je focust op de positieve zaken van je speelotheek en als je daar vrijwilligers en leden bij betrekt, is het een bijdrage aan de positieve sfeer binnen je speelotheek. Heb je meerdere enthousiastelingen in jouw speelotheek, dan kun je de zaken natuurlijk een beetje verdelen zodat het behapbaar blijft. Of maak je met je hele team een originele, creatieve bijdrage als teambuildingsactiviteit.


Meer weten?
Het VSN-bestuur informeert jullie over de nieuwe verkiezing. Ik ben zelf geen vrijwilliger meer bij de speelotheek, maar als je wilt sparren dan mag je me altijd mailen: margrietsanders@yahoo.com. Of overleg eens met je collegas in de Facebookgroep Speelotheken Contact hoe zij het aanpakken. Veel plezier en succes allemaal!


Margriet Sanders, oud-secretaris Speelotheek De Vlieger in Duiven.