Welkom bij Vereniging Speelotheken Nederland!

De Vereniging Speelotheken Nederland is een vereniging voor en door speelotheken. We brengen speelotheken met elkaar in contact, ondersteunen ze waar nodig en organiseren een jaarlijkse landelijke speelothekendag. We zetten ons in voor het maatschappelijk belang van speelotheken. Speelotheken wisselen informatie en kennis uit en ondersteunen, inspireren en stimuleren elkaar.

MEER OVER ONS

Speelgoed lenen bij jou in de buurt

Wij hebben een kaart gemaakt met onze aangesloten speelotheken, zodat jij gemakkelijk een speelotheek bij jou in de buurt kunt vinden.Vind een speelotheek bij jou in de buurt »

Duurzaam: afwisselend speelgoed in huis voor weinig geld

Met een lidmaatschap van de speelotheek heb je voor weinig geld het hele jaar afwisselend en uitdagend speelgoed in huis. Het is daarnaast ook nog eens erg duurzaam.Informeer bij een speelotheek in de buurt naar de mogelijkheden en kosten. »

Blijf op de hoogte

Via onze blog blijf je op de hoogte van alle laatste nieuwtjes in speelgoedland!Lees hier ons nieuws »
HEB JE EEN VRAAG?

NIEUWS

Speelotheek Eemland haalt de krant

Speelotheek Eemland is een inzamelingsactie begonnen voor Amersfoorters met een kleine portemonnee. Het doel is om vijftig gezinnen een jaarabonnement te schenken, zodat ze gratis leuk speelgoed kunnen lezen. Lees meer en doneer op deze webpagina!

Lees meer

Beeldverhaal over spel: Emir heeft plezier

Emir heeft plezier geeft ouders informatie over het belang van spelen en praten met je kind. Het beeldverhaal bestaat uit tien aansprekende illustraties, gecombineerd met eenvoudige tekst. Ook de speelotheek komt naar voren in dit beeldverhaal. Spel aan Huis Nederland heeft het beeldverhaal ontwikkeld, in samenwerking met Pharos. Voor wie? Het beeldverhaal is speciaal gemaakt…

Lees meer