Vereniging Speelotheken Nederland

De Vereniging Speelotheken Nederland (VSN)  is in 2003 opgericht en vertegenwoordigt vrijwel alle speelotheken in Nederland. De VSN draagt bij aan de deskundigheid van speelotheekmedewerkers en is landelijk gesprekspartner voor de aangesloten speelotheken en leveranciers van speelgoed.

Speelotheken zijn vaak gevestigd in buurt- of wijkcentra, bibliotheken, brede scholen of in centra voor Jeugd en Gezin. Hoewel hun locatie en grootte verschillen, hebben alle speelotheken twee zaken met elkaar gemeen:

  • door het uitlenen van spelmateriaal laten ze kinderen en volwassenen spelen en leveren daarmee een bijdrage aan hun ontwikkeling en
  • door het uitlenen van duurzaam speelgoed, leveren ze een belangrijke bijdrage aan een duurzame maatschappij waar consumptie niet voorop hoeft te staan.

Het speelgoedassortiment is daarnaast afgestemd op de doelgroep en is passend, verantwoord, veilig, interessant en leuk.

De VSN is een vereniging voor én door de aangesloten speelotheken. Samen delen we kennis en ervaringen en bouwen we expertise op.

Lees ook onze visie over speelotheken!

HEB JE EEN VRAAG?