Vereniging Speelotheken Nederland

De Vereniging Speelotheken Nederland (VSN)  is in 2003 opgericht en vertegenwoordigt ruim honderd speelotheken in Nederland. De VSN draagt bij aan de deskundigheid van speelotheekmedewerkers en is landelijk gesprekspartner voor de aangesloten speelotheken. De VSN is een vereniging voor én door speelotheken. Samen delen we kennis en ervaringen en bouwen we expertise op.

Nieuwsbrief 
Leden ontvangen zeven keer maal per jaar een nieuwsbrief met informatie over speelotheken, spelmateriaal en spelen.

Landelijke Speelotheken Dag 
Alle leden van de VSN zijn welkom op de Landelijke Speelotheken Dag. Tijdens deze dag is er naast de kennissessies en workshops volop ruimte om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Leveranciers presenteren en verkopen hun spelmateriaal op de Speelgoedbeurs en we kiezen op deze dag de Speelotheek van het Jaar.

Speelotheek van het jaar
Ieder jaar schrijft de VSN een verkiezing uit voor de eervolle titel Speelotheek van het jaar. Deze verkiezing wordt georganiseerd rond het jaarthema. In 2018 is dit Heel Holland Speelt.

Kennisbank
Aangesloten speelotheken kunnen inloggen op de Kennisbank van de VSN. In de Kennisbank staat een handboek voor startende speelotheken en informatie die voor het speelotheekwerk onmisbaar is. Daarnaast stellen we veel achtergrondartikelen over spelen en spelmateriaal beschikbaar.

Forum en Facebookgroep Speelotheek Contact
In het Forum van deze website en in de actieve, besloten Facebookgroep Speelotheek Contact delen VSN-leden kennis en ervaringen met elkaar.

Kortingsregeling leveranciers
De VSN spreekt met leveranciers van kwalitatief hoogwaardig spelmateriaal kortingsregelingen af voor haar leden. Leden vinden de leveranciers waarmee wij samenwerken op deze website.

Bestuur
De VSN heeft een bestuur dat uit minimaal 3 en maximaal 6 personen bestaat.

De VSN wil spreken namens alle speelotheken in Nederland. Zij roept alle speelotheken op om lid te worden. Een lidmaatschap kost 50 euro per jaar voor elke speelotheek, overkoepelende organisatie of een ieder die op de hoogte wil blijven van de activiteiten van de vereniging. Vul vandaag nog het inschrijfformulier op deze site in en word lid!

 

HEB JE EEN VRAAG?